20.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άρση προσωρινής κράτησης του «Ινδιάνου» που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Άρση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου με το παρατσούκλι «Ινδιάνος» που είχε συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη τον Μάρτιο, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σε σύμφωνη γνώμη με την εισαγγελία.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών, αξιολογώντας το δικογραφικό αποδεικτικό υλικό, απεφάνθη με το υπ’ αρ. 3383/21 Βούλευμα την άρση της προσωρινής κράτησης του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Παύλος Σαράκης, με αφορμή την άρση της προσωρινής κράτησης αναφέρει πως αφέθηκε ελεύθερος ένας «αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού».

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη» δηλώνει συγκεκριμένα.

Όπως προσθέτει, εδώ και επτά μήνες «ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα».

Επίσης, τονίζει πως η προφυλάκιση ενός αθώου «με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα» θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν.
«Η περίπτωση του αποκαλούμενου “Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη» καταλήγει ο κ. Σαράκης.

Υπενθυμίζεται πως ο 30χρονος κατηγορείται που είχε προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορείται ότι ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι του πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό του στη Νέα Σμύρνη.

Εξαρχής ισχυριζόταν ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη την ώρα των σοβαρών επεισοδίων, κατηγορώντας τον γαμπρό του πως τον ενέπλεξε σε όλο αυτό λόγω οικογενειακών διαφορών.
«Ξέρω ότι ο γαμπρός μου συνέχεια κατηγορεί ανθρώπους χωρίς λόγο. Ίσως παίρνει φάρμακα και τρελαίνεται. Δεν με συμπαθεί, γιατί όταν φωνάζει, μπαίνω πάντα εγώ στη μέση. Με είχε απειλήσει στο παρελθόν και μου είχε πει εσύ θα τη βάψεις κάποια στιγμή» έχει πει μεταξύ άλλων.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ