23.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για αύριο Σάββατο – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Απότομη αλλαγή του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις προβλέπεται για αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Αύριο Σάββατο (21-08-2021) θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στα νησιά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (22-08-2021): Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ