17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ κάθε Τετάρτη για τα κρούσματα σε παιδιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της διά ζώσης εκπαίδευσης και ενημέρωσε πως κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα προχωρά σε ειδικές ανακοινώσεις αναφορικά με τα κρούσματα που καταγράφονται μεταξύ ανηλίκων.
Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο Οργανισμός θα δίνει στοιχεία σχετικά με παιδιά 4 – 17 ετών, που νοσούν.
«Παρακολουθούμε τα δεδομένα» σημείωσε και έκανε λόγο για «κατακόρυφη αύξηση» των κρουσμάτων του κορωνοϊού στους ανηλίκους μετά το α΄ τρίμηνο του έτους.

«Το α’ τρίμηνο τα παιδιά ήταν στο 5%-7% των νοσούντων και μετά ανέβηκε στο 15%» εξήγησε και τόνισε πως τα κρούσματα ήταν αυξημένα πριν από το άνοιγμα των σχολείων.


«Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με στόχο να έχουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες» επέμεινε.

Πότε πρέπει να κάνουν τα παιδιά self test για το σχολείο


Υπενθυμίζεται πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη συμμετοχή των παιδιών στη διά ζώσης εκπαίδευση είναι αυστηρά και μεταξύ άλλων προβλέπεται η διενέργεια self test δύο φορές την εβδομάδα.
Οι μαθητές οφείλουν να επιδείξουν αρνητικό πιστοποιητικό self test που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Το μέτρο αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το τεστ την Τρίτη και Παρασκευή έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ