24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανατριχιάζει η ανάρτηση της Cate Blanchett για την Εύβοια – Η παγκόσμια έκκληση για βοήθεια

Η Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα βιώνει ίσως μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της. Πύρινα μέτωπα σχεδόν σε όλη τη χώρα με την κατάσταση στην Αθήνα, την Εύβοια και τη Μάνη να είναι τραγική. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες κι έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες για πολλές μέρες, όμως στην Εύβοια όλα τα μέτωπα είναι ακόμη ανεξέλεγκτα.

Στην Αθήνα η κατάσταση έχει μερικώς τεθεί υπό έλεγχο, στην Εύβοια όμως η καταστροφή είναι τεράστια και ακόμη και σήμερα 7η μέρα μετά όλα τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα, με stars του Hollywood να δείχνουν πραγματικά συγκλονισμένοι.

Το post της Cate Blanchett και το μήνυμά της

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, πως για να έχει φτάσει μια ηθοποιός του Hollywood να σχολιάσει το τι συμβαίνει, η κατάσταση είναι τουλάχιστον τραγική.

H Cate Blanchett έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες κι έγραψε:

«Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης … Δεν είναι αργά!».

Τα σχόλια στην ανάρτησή της για την Ελλάδα

Λίγο πριν κάνει το post για την Εύβοια η διάσημη ηθοποιός έκανε repost από το @cgtneurope ένα άλλο βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Μια ανάρτηση που τη συνόδευε το εξής caption:

«“Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί”.

Πλήθος σχολίων πάντως στο post tης ηθοποιού παρακαλούσαν για βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου να σωθεί ό,τι πλέον σώζεται, ενώ αρκετά την ευχαριστούσαν για την αντα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ