16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Χριστοφέρος: Άγνωστος του επιτέθηκε με οξύ γιατί τον πέρασε για… άλλον – Το συγκλονιστικό μήνυμά του στην Ιωάννα

Για τη σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε με οξύ και άλλαξε τη ζωή του από τη μία στιγμή στην άλλη, σημαδεύοντάς την ανεξίτηλα, μίλησε ο Ανδρέας Χριστοφερός.
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ζει στην Αγγλία, μίλησε στο OPEN για την τραυματική εμπειρία του από την επίθεση που δέχτηκε από λάθος, με αποτέλεσμα να παραμείνει σε κώμα για τέσσερις ημέρες.
Η ζωή του Ανδρέα άλλαξε στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 όταν ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του είδε έναν άνδρα να στέκεται στο κατώφλι του.

Ο άγνωστος άνδρας ήταν ζωγράφος και διακοσμητής από το Ανατολικό Σάσεξ, ενώ είχε οδηγήσει 450 χιλιόμετρα με μοναδικό σκοπό να ρίξει οξύ στο πρόσωπο ενός άλλου άνδρα, επειδή πίστευε λανθασμένα ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα μέλος της οικογένειάς του.

Ήθελε να πάρει εκδίκηση, ωστόσο μπέρδεψε τις διευθύνσεις και κατέληξε στο σπίτι του άτυχου Ανδρέα…


Όταν άνοιξε την πόρτα, ο δράστης ο οποίος κρατούσε ένα ποτήρι με μπαταρία οξέος, το χτύπησε στο πρόσωπό του λέγοντάς του μόνο: «Αυτό είναι για σένα φίλε».


Περιγράφοντας την επίθεση, ο Ανδρέας θυμάται πως το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που σταγόνες από το καυστικό υγρό πετάχτηκαν μέχρι την οροφή και από εκεί έσταζαν στην πλάτη του, η οποία είναι γεμάτη μικρές ουλές.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη Έφη πηγαίνοντας στη δουλειά της το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020, στην Καλλιθέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ