17.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: 50 εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Υπέροχη η αυγουστιάτικη πανσέληνος. Την ομορφιά τους μπορούν οι πολίτες να θαυμάσουν ακόμα και σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν, με ελεύθερη είσοδο, τους επισκέπτες τους.

Από αυτούς τους χώρους, περίπου 50 θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις.

Στο πλαίσιο του πετυχημένου θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού, ενδεικτικά αναφέρουμε τα μαγικά μουσικά μονοπάτια που θα μας ξεναγήσουν ο Κώστας Μακεδόνας στο Οικομουσείο Προϊστορικού Λιμναίου οικισμού Δισπηλιού στην Καστοριά, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Γρηγορέας στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης Αγ. Ανδρέα Σίφνου, η Νατάσα Μποφίλιου στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης-Αρχαίο Στάδιο και οι Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη και Θάνος Ματζίλης στην Ακρόπολη Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Επίσης, τη βραδιά της Πανσελήνου, στον προαύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ βιολιού με τη Δωρίνα Παπανικολάου (σε έργα Bach, Mozart, Massenet, Ysaye και Debussy) – στο πιάνο θα συνοδεύει η Ιωάννα Πολυζωίδου-, ενώ στον χώρο έξω από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, στην ειδυλλιακή ακρόπολη του Ιτς Καλέ, θα ακουστούν μελωδίες νοσταλγικές, παρμένες από μύθους, όπερες και μιούζικαλ (Dvořák, Debussy, Weill, Rodgers, Χατζιδάκις κ.α.).

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ