23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: Στο Πειθαρχικό οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εμβολιάζονται

Σε ένα από τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως εκτός αν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, για τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και δεν εμβολιαστούν, τότε παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Στο φλέγον ζήτημα ,μιας ενδεχόμενης απόλυσης, υπογράμμισε πως, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα όποιος αρνηθεί να τηρήσεις τις υποχρεώσεις του θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία.

Πάντως ξεκαθάρισε πως αν απολυθεί κάποιος, είναι απόφαση του συμβουλίου.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις» ανέφερε.
Συμπλήρωσε δε πως δεν θα γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό και πως το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται πως χθες ξέσπασαν αντιδράσεις μετά τη δήλωση της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν θα απολύονται, με αποτέλεσμα να ανακαλέσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ