15.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βόλος: Εφιαλτικές εικόνες από τη φωτιά σε Πανόραμα και Καλλιθέα Νέας Ιωνίας (φωτο & βίντεο)

Τον τρόμο έζησαν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι στις περιοχές Πανόραμα και Καλλιθέα, στον δρόμο για Φυτόκο και πίσω από τις εργατικές κατοικίες και τη Γεωπονική Σχολή του ΠΘ, εξαιτίας πυρκαγιάς. Η φωτιά που φαίνεται να ξεκίνησε γύρω στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι από την συνοικία Πανόραμα σε αγρόκτημα, λόγω των ισχυρών ανέμων άρχισε να εξαπλώνεται σε κατοικημένη περιοχή και να καταστρέφει ότι έβρισκε στο πέρασμά της.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μπροστά στον πύρινο εφιάλτη, βγήκαν στους δρόμους με λάστιχα και κουβάδες για να προστατέψουν τα σπίτια τους ενώ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από Βόλο, ΒΙΠΕ, Αλμυρό και Λάρισα έφτασαν στο σημείο για την κατάσβεση.

Παράλληλα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στη Νέα Αγχίαλο, πραγματοποίησαν στοχευμένες ρίψεις νερού σε δύο μεγάλες εστίες μέσα σε οικιστικό περιβάλλον, όπου οι κινήσεις των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν δυσχερής.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Βόλου ενεργοποίησε και ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα για να μεταφέρουν νερό στα πυροσβεστικά ενώ Τροχαία, ΕΚΑΒ και ΔΕΔΔΗΕ, συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση.

Δεκάδες πολίτες μέσα στον καπνό και τη ζέστη από τις φλόγες που έκαιγαν σε κοντινή απόσταση, βοηθούσαν τους πυροσβέστες μεταφέροντας μάνικες, άλλοι έριχναν νερό με κουβάδες και λάστιχα ενώ στοχευμένες ρίψεις νερού έκαναν τα “μίνι καναντέρ”…

Η μεγάλη, συντονισμένη προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα και σε δύο περίπου ώρες, η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκε μια κατοικία και δύο αποθήκες, δένδρα, θάμνοι κ.λπ

 

 

 

Με πληροφορίες από το volosday.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ