11.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικό στο Γαλάτσι: «Ο σκύλος δάγκωσε τον αστυνομικό στο μηρό»

Νέα ανακοίνωση για το περιστατικό με τον θανάσιμο πυροβολισμού σκύλου εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία αναφέρεται ότι ο αστυνομικός που σκότωσε το πίτμπουλ δέχθηκε δάγκωμα στο πόδι, μετά και από την οργισμένη αντίδραση της ιδιοκτήτριας που παρουσίασε τη δική της εκδοχή.
Υπενθυμίζεται ότι το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη, όταν αστυνομικοί μετέβησαν στο Γαλάτσι έπειτα από καταγγελία γειτόνισσας ότι δύο σκυλιά που βρίσκονταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Το ένα σκυλί, ράτσας πίτμπουλ, φέρεται να δάγκωσε τον έναν αστυνομικό, ο οποίος έβγαλε το όπλο του και το πυροβόλησε θανάσιμα.

Στη νέα της ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός δέχθηκε δαγκωνιά στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού και δέχθηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. ως απάντηση σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις συνθήκες του περιστατικού.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

Γαλάτσι: Τι καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του σκύλου που πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό


Η ιδιοκτήτρια είχε παρουσιάσει χθες τη δική της εκδοχή για το όλο συμβάν, κάνοντας λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία».

Η ίδια υποστηρίζει ότι το σκυλί απλά κούναγε την ουρά του στον αστυνομικό και εκείνος χωρίς λόγο τράβηξε όπλο.
«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας….πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ» έγραψε η γυναίκα σε δημοσίευση στο Facebook.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου υπογράμμισε πως «θα βγουν όλα στο “φως” της δημοσιότητας και ο υπεύθυνος για την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει».

https://www.facebook.com/askyniska/posts/4160462837407522

Λίγο αργότερα, μάλιστα, δημοσίευσε βίντεο όπου είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης για να υποβάλει μήνυση.
Από τη μεριά της, με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε ότι αστυνομικοί μετέβησαν στο Γαλάτσι έπειτα από καταγγελία γειτόνισσας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κρατούσε στην ταράτσα της πολυκατοικίας δύο σκύλους.
«Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ