16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Τουρκία στη λίστα των ΗΠΑ ανάμεσα στις χώρες που χρησιμοποιούν παιδιά ως στρατιώτες

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε την Τουρκία στη λίστα των χωρών που χρησιμοποιούν παιδιά για στρατιώτες.

Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Reuters στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την εμπορία ανθρώπων, αναφέρεται πως η Τουρκία παρείχε απτή στήριξη σε παιδιά-στρατιώτες της συριακής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στην μεραρχία Σουλτάνου Μουράτ.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον ελπίζει να λύσει το θέμα σε συνεργασία με την Άγκυρα ενώ έκανε αναφορά και στη χρήση παιδιών-στρατιωτών στην Λιβύη.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε : «Ιδιαίτερα σε σχέση με την Τουρκία… Για πρώτη φορά μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ εντάσσεται στην λίστα χρησιμοποίησης παιδιών στρατιωτών. Η Τουρκία ως περιφερειακός ηγέτης και μέλος του ΝΑΤΟ έχει την ευκαιρία να εξετάσει την αποστολή και χρήση παιδιών στρατιωτών σε Συρία και Λιβύη».

Σύμφωνα με την αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών, οι χώρες της λίστας αυτής, ανεξάρτητα από την προεδρική εξαίρεση, υπόκεινται σε περιορισμούς αναφορικά με την βοήθεια ασφαλείας και την άδεια εμπορίας στρατιωτικού εξοπλισμού. Δεν είναι σαφές αν αυτό θα εφαρμοστεί αυτόματα στην Τουρκία με την ένταξη της στη λίστα αυτή.

Με πληροφορίες από Reuters και το t24.com.tr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ