24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι μου…»

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της πέρασε το κατώφλι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου περιμένοντας να αντικρίσει την γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή, πετώντας της βιτριόλι. Όμως η Έφη Καρακαντζούλα δεν παρέστη στο δικαστήριο…

Η Ιωάννα στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου μίλησε τόσο για την απουσία της κατηγορουμένης όσο και για τον Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά προκειμένου να πάρει πίσω τη ζωή της.

«Το μεγαλύτερο ερώτημα για μένα από την πρώτη στιγμή ήταν το γιατί δέχθηκα την επίθεση, γιατί κάποιος να μου κάνει αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσβολή η απουσία της. Όχι όμως για μένα αλλά και γιατί μαζί με εμένα έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετοί άνθρωποι. Πρώτα από όλα η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το εργασιακό και το φιλικό μου περιβάλλον, αλλά εκείνη επέλεξε να μην έρθει», είπε η Ιωάννα.

Σε ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου για το τι περιμένει στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα περάσει και πάλι την πόρτα του δικαστηρίου και αν αυτή τη φορά περιμένει να βρεθεί τετ-α-τετ με την κατηγορούμενη, είπε «δεν το γνωρίζω αν θα παρευρεθεί. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. Δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό ήταν αυτό. Κρατά μια απόσταση σαν να μην την αφορά».

«Οι περισσότεροι φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω και αν μπορώ να το κάνω. Όμως για μένα ήταν μονόδρομος γιατί θεωρώ ότι το οφείλω στον εαυτό μου. Θεωρώ ότι θα με βοηθήσει το να είμαι εκεί να καταλάβω και να ξεπεράσω σιγά-σιγά όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί. Με επιβαρύνει αλλά είναι ένας τρόπος που θα με βοηθήσει στο να προχωρήσω παρακάτω», πρόσθεσε η Ιωάννα.

Σχετικά με την πρώτη επαφή που είχε στα δικαστήρια με τους δημοσιογράφους και τις κάμερες, η Ιωάννα δήλωσε πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω της, αλλά δεν τρόμαξε. «Έτσι κι αλλιώς ήταν για μένα δύσκολο γιατί είμαι πάρα πολλούς μήνες στην απομόνωση. Ήταν σοκ για μένα να βρεθώ με τόσο κόσμο. Πόσω μάλλον όταν ξέω ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μου. Με σόκαρε σε έναν βαθμό αλλά δεν με τρόμαξε. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία. Η αλήθεια είναι ότι είχα τη διάθεση να μιλήσω γιατί ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να πω μια κουβέντα. Όφειλα να τοποθετηθώ την ώρα που τελείωσε η δίκη για την απουσία της κατηγορούμενης».

Για την συζήτηση που είχε με τον συνήγορο της κατηγορουμένης μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος της εξέφρασε τη συμπαράστασή της είπε, «Ισχύει ότι συναντηθήκαμε. Δέχθηκα να μου μιλήσει. Μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι άλλος ο ρόλος του συνηγόρου και άλλος ο ρόλος του ανθρώπου που σκέφτεται τον πόνο που έχω τραβήξει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ