22 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κικίλιας: Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για ηλικίες 12-15 ετών

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό πως μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 12 με 15 ετών.
Εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών, έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας τον ΣΚΑΪ .
Παράλληλα, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν οι άνω των 55.
Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια μέσα στο καλοκαίρι και αυτό είναι επικίνδυνο για να μεταδοθεί η Covid.

«Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς» είπε ο υπουργός Υγείας.


Ο ίδιος ανέφερε πως έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός για τους 12 με 15 ετών και θα ανακοινωθεί ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα.

Ερωτηθείς για το αν αυτό θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, απάντησε «βεβαίως».
«Υπάρχει σεβασμός πρώτα απ΄ όλα στους γονείς. Οι γονείς είναι προστάτες που αποφασίζουν αν θα γίνει ο εμβολιασμός. Να αφήσουμε τα fake news και να ενημερωνόμαστε απ΄ αυτούς που ξέρουν, τους γιατρούς, τους παιδιάτρους» σχολίασε.
Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, έκανε γνωστό πως έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας με ποσοστό περίπου στο 80% ενώ το ίδιο ποσοστό φτάνει κάπου του 90% σε κάποια νησιά.

Αναφερθείς στην πανδημία είπε πως είναι μια ασθένεια που έχει καταρρίψει τα επιδημιολογικά δεδομένα και πως προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν πέραν το δύο εβδομάδων το πολύ.
Κάλεσε ακόμη τους επιχειρηματίες στην εστίαση να βοηθήσουν στο να προασπιστεί ο τουρισμός και το ελληνικό καλοκαίρι, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Κληθείς να απαντήσει στο αν έχει μπει στο τραπέζι η πιθανότητα προέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σημείωσε πως ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε διαφορετικούς κλάδους πέραν αυτών που σχετίζονται με ευαίσθητες ομάδας.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε τέλος, πως θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιβεβαίωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι κάτω του 10%.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ