23.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορωνοϊός: Ο Κ.Μητσοτάκης δεν αναμένεται να ταξιδέψει στο Τόκιο για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμένεται να ταξιδέψει στο Τόκιο για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.
Όπως ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός, η ακύρωση του ταξιδιού οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού.

Δεύτερη ακύρωση ταξιδιού του πρωθυπουργού


Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του πρωθυπουργού που αναβάλλεται.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 7 Ιουλίου, αναβλήθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιράκ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 12-13 Ιουλίου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος της αναβολής δεν είναι ο κορωνοϊός αλλά το περιστατικό της πυραυλικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Ερμπίλ.
Υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ στο ιρανικό Κουρδιστάν, όπου βρίσκεται η έδρα αμερικανικών δυνάμεων, έγινε επίθεση με πολλές ρουκέτες και drones.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί στην περιοχή με συνοδεία αξιωματούχων.

Σενάριο για Τελετή Έναρξης μόνο με VIP


Οι διοργανωτές στην Ιαπωνία εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος των θεατών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, πλην των VIP που αναμένεται να δώσουν το «παρών».


Συγκεκριμένα η εφημερίδα “Asahi” αναφέρει ότι τα πλάνα για την Τελετή Έναρξης δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τη ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή.


Επιπλέον, οι υγειονομικοί φορείς της διοργανώτριας χώρας τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών, υποστηρίζοντας ότι είναι η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή σχετικά με την ασφάλεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ