24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαχταριστό παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια

Παγωτό χωρίς ζάχαρη, μόνο με σοκολάτα στέβια. Απίθανα γευστικό, εύκολο και μαλακό αρκεί να χρησιμοποιήσεις παγωτομηχανή! Δοκίμασέ το!

Συστατικά

  • Για την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 450 γρ γάλα
  • 30 γρ στέβια (σε αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη 1/1)
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 60 γρ κρόκοι αυγών (δηλαδή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών)

30 γρ στέβια (σε αναλογία σε σχέση με την ζάχαρη 1/1)

1 κάψουλα βανιλίνη

Για το παγωτό θα χρειαστούμε, την κρέμα anglaise και:

50 γρ σοκολάτα στέβια λιωμένη

50 γρ κρέμα γάλακτος ζωική

Μέθοδος

  • 1.Για την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 30 γρ στέβια και την βανιλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί τους κρόκους των αυγών, τα 30 γρ στέβια και την βανιλίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά να φτάσουν το πολύ τους 45 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 3.Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έκτος μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε άμεσα το μείγμα από την φωτιά και το σουρώνουμε μέσα σε μια μπασίνα που έχει ήδη λιωμένη την σοκολάτα στέβια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Τέλος μόλις η θερμοκρασία του μίγματος πέσει κάτω από τους 40 C, προσθέτουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • 6.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 7.Για να παρασκευάσουμε το παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια θα χρησιμοποιήσουμε οικιακή παγωτομηχανή. Για αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει ο κάδος της να είναι από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη. Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανη και μετά από 25 – 30 λεπτά περίπου το παγωτό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας με ντεκόρ κατά βούληση.

Από τον Σεφ Μιχάλη Σαράβα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ