22.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ληστεία τράπεζας στη Μητροπόλεως: Συνελήφθη ύποπτος με βαρύ οπλισμό στην Κατεχάκη

Τον έναν από τους δύο φερόμενους δράστες της ληστείας σε τράπεζα στη Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, την 14η Σεπτεμβρίου, συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τον ALPHA.
Oπως αναφέρεται, η σύλληψη του υπόπτου έγινε στην λεωφόρο Κατεχάκη και ο άνδρας είναι περίπου 30 ετών, ενώ έφερε βαρύ οπλισμό.
Πρόκειται για δραπέτη φυλακών, με σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ η σύλληψη έγινε από τη συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής με την Αντιτρομοκρατική.

Το χρονικό της ληστείας


Η ληστεία έλαβε χώρα πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ήταν έτοιμοι για όλα, ακόμα και για αιματηρή συμπλοκή.

Εισέβαλαν στην τράπεζα φορώντας καθημερινά ρούχα και μάσκες για τον κορωνοϊό, έβγαλαν τα όπλα (ο ένας καλάσνικοφ και ο άλλος πιστόλι) και μέσα σε πέντε λεπτά κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ και να διαφύγουν.


Πάντως, οι ληστές έκαναν λάθη, μιας και δεν έκρυψαν πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο να ταυτοποιηθεί με βάση τατουάζ που έχει στο αριστερό του χέρι.
Ακόμη, τα χέρια τους δεν ήταν καλυμμένα και έτσι άφησαν αποτυπώματά τους και DNA.
Για «άρωμα» τρομοκρατίας στη ληστεία έκανε λόγο ο Θανάσης Κατερινόπουλος, προσθέτοντας πως ήταν επίθεση που θα ενισχύσει τα ταμεία από τρομοκρατικές ομάδες στο μέλλον.

«Οι ληστές έβριζαν την κυβέρνηση»


Mάρτυρας ανέφερε ότι ένας από τους δύο δράστες φέρεται να έβριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Μια κυρία που ήταν στην τράπεζα, όταν μπήκαν τα δύο άτομα, απ’ ό,τι άκουσα να λένε, πήγε στο εστιατόριο δίπλα τρέμοντας και τους είπε να καθίσει γιατί ήταν μέσα στην τράπεζα, όταν μπήκαν δύο άτομα. Ένας κρατούσε μια καραμπίνα και ο άλλος ένα πιστόλι και έβριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» δηλώνει συγκεκριμένα.

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ