23 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μέλη της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» εγκαταλείπουν μαζικά την Τουρκία

Ενημερωμένες αιγυπτιακές πηγές αποκάλυψαν ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», εγκατέλειψαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα άλλα ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα σε λίγες μέρες, αφού ενημερώθηκαν από ηγέτες του διεθνούς οργανισμού σχετικά με την πρόθεση των τουρκικών αρχών να τους εκδώσουν στο Κάιρο στο πλαίσιο της επιδίωξης για έναρξη διαπραγματεύσεων, για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, τρία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που επεδίωκαν την ανατροπή της εξουσίας στο Κάιρο, έφυγαν για την Ολλανδία κατά την τελευταία εβδομάδα, ενώ δεκάδες άλλα αναζητούν έναν τρόπο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη ή τον Καναδά, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω την έλλειψη επίσημων εγγράφων μαζί τους, ειδικά επειδή οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει την Αίγυπτο, πριν από χρόνια, παράνομα και χωρίς έγγραφα ταυτότητας.

Μια επιπλέον διέξοδος που δίνεται στα στελέχη της Οργάνωσης είναι να ταξιδεύσουν στη Μαλαισία, αλλά για τον προορισμό αυτόν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει να επανεξετάζουν τα ονόματα που απαιτούνται από το αιγυπτιακό δικαστικό σώμα, για τα οποία η Αίγυπτος είχε προηγουμένως υποβάλει δελτία αναζήτησης στη Διεθνή Ιντερπόλ, υποδηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα παρέδιδε τους εξέχοντες ηγέτες, από την ομάδα της πρώτης σειράς στην οργάνωση λόγω συνεννόησης με τον διεθνή οργανισμό, αλλά θα παρουσιάσει άλλα χαμηλόβαθμα μέλη στο Κάιρο, όπως είχε κάνει και παλαιότερα.

Με πληροφορίες από το Βαλκανικό περισκόπιο

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ