19.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Πούτιν για το έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας: «Μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές την προσεκτική προσέγγιση προς την κοινή μας ιστορία»

Μήνυμα με αφορμή το έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας απέστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων του έτους.


Την τελετή εγκαινίων του έτους ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας που διεξήχθη την Παρασκευή στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδας (σ.σ. την Παλαιά Βουλή) τίμησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με μήνυμά του. Σε αυτό αναφέρεται στον συμβολισμό της φετινής χρονιάς καθώς πέρα από κοινό έτος Ελλάδας – Ρωσίας πρόκειται και για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

«Στη χώρα μας αυτή η επιδίωξη συνάντησε την πιο ειλικρινή ανταπόκριση σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας» επισήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος θυμίζοντας ότι εκατοντάδες Ρώσοι εθελοντές πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων ως την ανεξαρτησία.
Παράλληλα ανέφερε ότι αποτελεί καθήκον η μεταλαμπάδευση της προσέγγισης προς την κοινή μας ιστορία.

Το μήνυμα Πούτιν για το έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας


«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι.


Σας χαιρετίζω με αφορμή τα εγκαίνια του έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας.
Η φετινή χρονιά έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ακριβώς δύο αιώνες πριν ο ελληνικός λαός ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας του.

Στη χώρα μας αυτή η επιδίωξη συνάντησε την πιο ειλικρινή ανταπόκριση σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.


Εκατοντάδες Ρώσοι εθελοντές πολέμησαν πλάι στους Έλληνες πατριώτες μέχρι τη στιγμή που η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της.


Σήμερα το καθήκον μας είναι να διατηρούμε και να επαυξάνουμε τις καλές παραδόσεις φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας, να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές την προσεκτική προσέγγιση προς την κοινή μας ιστορία να τιμούμε ευλαβικά τα κατορθώματα των ηρώων μας.
Είμαι πεπεισμένος ότι το έτος ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας θα επιτρέψει να θυμηθούμε τα λαμπρά, σημαντικά γεγονότα στο χρονικό των διμερών μας σχέσεων, θα συμβάλει την εδραίωση της αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και κάθε καλό.

Πρόεδρος Ρωσικής ομοσπονδίας Β. Πούτιν»

Με πληροφορίες από το Sputnik

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ