23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μίνι ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου μέχρι χθες ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πλέον, αφότου ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός, εκτός από κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Το βιογραφικό του Γιάννη Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία το Σεπτέμβριο 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ την περίοδο 1995-1998 και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 1998 μέχρι το 2001. Υπήρξε επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) από το 2013 έως το 2015 και Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή από το 2006 έως το 2009.

Ήταν επίσης μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη 2017-2019, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2016-2017.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Μέχρι τώρα ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά πατέρας ενός παιδιού του Δημήτρη.

Δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ