18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα τεχνολογία καμουφλάζ που κάνει τους στρατιώτες σχεδόν «μη ανιχνεύσιμους» (Βίντεο)

Η ισραηλινή Polaris Solutions παρουσίασε σε μια νέα τεχνολογία καμουφλάζ για την οποία υποστηρίζει ότι κάνει τους στρατιώτες σχεδόν «μη ανιχνεύσιμους».

Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, το καμουφλάζ «Kit 300» είναι κατασκευασμένο από υλικό «thermal visual concealment» (TVC) που περιλαμβάνει μέταλλα, πολυμερή και μικροΐνες.

Το ελαφρύ φύλλο παρέχει «πολυφασματική απόκρυψη», καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευση είτε με γυμνό μάτι είτε με θερμικό εξοπλισμό απεικόνισης.

Το Kit 300 αναπτύχθηκε, όπως αναφέρεται, για να συμβαδίζει με τις εξελισσόμενες προκλήσεις στο πεδίο της μάχης.

«Τα καμουφλάζ δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία 50 χρόνια», δήλωσε ο Yonatan Pinkas, διευθυντής μάρκετινγκ της Polaris Solutions. «Θέλαμε να φέρουμε ένα νέο είδος υλικού», πρόσθεσε. «Έτσι γεννήθηκε το TVC.»

Ένα τυπικό Kit 300 έρχεται με δύο διαφορετικούς χρωματισμούς σε κάθε πλευρά: το ένα για πυκνή βλάστηση και το άλλο για τοπία που μοιάζουν με έρημο. Η εταιρεία παρέχει επίσης προσαρμοσμένα σχέδια και χρώματα.

Η ιδέα να αναπτυχθεί η πλέον κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία προήλθε από τις προσωπικές εμπειρίες του συνιδρυτή της Polaris Asaf Picciotto κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Πολέμου του Λιβάνου του 2006.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ