16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέος γύρος επεισοδίων κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ομάδα επιτέθηκε σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Τερψιθέας της Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα μακριά από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ακροδεξιών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 μ.μ.

Οι δυνάμεις των ματ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σήμερα το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες βγήκε στην αυλή του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες και μπουκάλια σε φοιτητικούς και άλλους συλλόγους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα της Τρίτης.

Ανήλικη μαθήτρια κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους. Η κοπέλα ανήκει στο 15μελες και είχε κάνει δηλώσεις εναντίον τους. Όπως τόνισε, τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο σχολείο τη χτύπησαν και την έβγαλαν δια της βίας από το κτίριο.

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.

Με πληροφορίες από το grtimes.gr και thes.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ