23 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέο στοιχείο: Το… ξεχασμένο USB stick που «καίει» τον Λιγνάδη

Μπορεί, όπως έχει καταγγελθεί, το laptop μέσω του οποίου ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, «έδειχνε πορνογραφικό υλικό στα ανήλικα θύματά του» να έκανε φτερά και στην οικία του να βρέθηκε νέος, φρεσκοαγορασμένος, «καθαρός» φορητός υπολογιστής, χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία.
Αλλά έβγαλε… λαγό, ο έλεγχος της αστυνομίας, όπως μας αποκαλύπτει ο συνήγορος θυμάτων του πάλαι ποτέ κραταιού σκηνοθέτη και ηθοποιού, Γιάννης Βλάχος. «Βρέθηκε μεταξύ των πενιχρών στοιχείων ένα ξεχασμένο usb (σ.σ. stick) Kingston στον πάτο της στυλοθήκης του. Είχε καλυφθεί από στυλό και δεν φαινόταν» μας λέει ο γνωστός νομικός.

«Το στικάκι αυτό περιέχει πορνογραφικό υλικό με ανήλικο. Αυτό που δεν βρέθηκε στο laptop».


Χθες, Πέμπτη, ο κ. Βλάχος έκανε αίτημα να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για «κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, βάσει του 384/Α του Ποινικού Κώδικα».

Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση Λιγνάδη


Προχτές περατώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση Λιγνάδη. Η ανακρίτρια σταματά οποιαδήποτε πράξη. Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στο συμβούλιο μέσω του εισαγγελέως, προκειμένου να αποφασίσει αν στοιχειοθετείται πράξη που πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ή αν ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής τελικά θα απαλλαγεί.

«Είναι δεδομένο ότι θα τον παραπέμψουν» μας λέει με βεβαιότητα ο Γιάννης Βλάχος, «γιατί υπάρχουν στοιχεία». Και προβλέπει ότι η υπόθεση θα έχει κλείσει τον Σεπτέμβριο.
Να σημειωθεί ότι ανώτερος δικαστικός λειτουργός συμφωνώντας με το σκεπτικό του εισαγγελέως πρωτοδικών έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης οφείλει να κριθεί εκ νέου προσωρινά κρατούμενος για τις δύο υποθέσεις βιασμών.

Οι υποθέσεις αφορούν στον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2015 σε βάρος ενός 23χρονου σήμερα άνδρα, του Παύλου Φ και σε φερόμενο βιασμό σε βάρος του ενήλικα Δ.Μ. ο οποίος εμφανίζεται να τελέστηκε το 2008.
Μετά τη δεύτερη απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και ανακρίτριας. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να κριθεί εν νέου προσωρινά κρατούμενος, παρόλα αυτά με έφεση του εισαγγελέα η ποινική μεταχείριση του Λιγνάδη θα κριθεί εκ νέου.

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ