17.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκη Κεραμέως: Λιγότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 με 18 ετών εδώ & 2 εβδομάδες

Λιγότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 με 18 ετών εδώ και δύο εβδομάδες που λειτουργούν τα σχολεία σε σχέση με τα αντίστοιχα κρούσματα του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η υπουργός ανέφερε πως η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται στενά.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών καταγράφηκαν 5.371 κρούσματα, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα την εβδομάδα.

Η υπουργός εξήγησε πως αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν είχαν κάποιο αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, κάτι που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως πέρσι οι εκπαιδευτικοί ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ φέτος το 82% έχει εμβολιαστεί, γεγονός που σημαίνει ότι το τείχος ανοσίας είναι ισχυρότερο.

Παράλληλα, σημείωσε για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, πως οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35% και παραδέχτηκε πως: «Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη».

Τέλος, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ