17.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν: στην Εθνική Πινακοθήκη

Μια πολύκροτη υπόθεση που κάποιοι τη χαρακτήρισαν «κλοπή του αιώνα» για τα ελληνικά δεδομένα. Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την κλοπή τους, οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν: στην Εθνική Πινακοθήκη.

Κι όμως είναι δυνατόν… Έκλεψαν έναν Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη και να τον είχαν κρύψει σε μια ρεματιά στην Κερατέα! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο 49χρονος άνδρας που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (28.06.2021) όταν εξιχνιάστηκε η «κλοπή του αιώνα» και βρέθηκαν οι πίνακες που είχαν κάνει… φτερά τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2012.

Ο 49χρονος ισχυρίζεται επίσης ότι όλα τα έχει κάνει μόνος του. Πως είχε τους πίνακες που έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη σε μια κρύπτη και το τελευταίο χρονικό διάστημα τους… έκρυψε στη ρεματιά στην Κερατέα!

Οι έρευνες για να βρεθούν οι δράστες της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη δεν σταμάτησαν ποτέ. Έγιναν… φύλλο και φτερό όλες οι παράνομες δημοπρασίες, οι πίνακες δεν ήταν πουθενά. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, εντάθηκαν και τελικά το απόγευμα της Δευτέρας ο 49χρονος βρέθηκε στο τμήμα Διαρρηκτών της ΓΑΔΑ. Και αφού εκεί του παρουσιάστηκαν ένα ένα όλα τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν, ομολόγησε. Ισχυρίστηκε πως έδρασε μόνος του. Πως προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες αλλά δεν τα κατάφερε.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ