14.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Τραμπ καταγγέλλει λογοκρισία – Κατέθεσε μηνύσεις κατά των Facebook, Twitter και Google

Οι λογαριασμοί του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Twitter είτε απαγορεύτηκαν είτε ανεστάλησαν επ’ αόριστον λόγω κατηγοριών εναντίον του ότι πυροδότησε την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγές εναντίον των διευθυνόντων συμβούλων (CEO) του Facebook, του Twitter και της Google, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζακ Ντόσεϊ και Σούνταρ Πιτσάι αντίστοιχα.

«Σήμερα, σε συνεργασία με το America First Policy καταθέτω μια αγωγή κατά των μεγάλων τεχνολογικών γιγάντων, όπως το Facebook, το Google και το Twitter καθώς και των διευθύνοντων συμβούλων τους, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Τζακ Ντόσεϊ και Σούνταρ Πιτσάι» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι απαιτεί τον τερματισμό της «σιωπής» και της «μαύρης λίστας» που είναι «αντισυνταγματική και μη αμερικανική».

Οι σχέσεις μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν τεταμένες κατά την προεδρία του, καθώς κατηγόρησε τις πλατφόρμες αυτές ότι προσπαθούσαν να τον λογοκρίνουν.
Οι δύο πλατφόρμες, καθώς και πολλά άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαγόρευσαν ή ανέστειλαν τους λογαριασμούς του Τραμπ μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο με το πρόσχημα ότι οι θέσεις του Προέδρου υποκινούσαν σε βία.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ