23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραπομπή Ν.Παππά αποφάσισαν 178 βουλευτές – Για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή»

Την παραπομπή του Νίκου Παππά με 178 ψήφους αποφάσισαν οι βουλευτές υιοθετώντας την πρόταση της προανακριτικής επιτροπής, να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 86 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκε ένα «άκυρο» ψηφοδέλτιο.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που είχαν ταχθεί υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παππά, αριθμούν 180 βουλευτές (158 ΝΔ, 22 Κίνημα Αλλαγής), του ΣΥΡΙΖΑ 86 (ψήφισαν 85 καθώς ο κ. Παππάς δεν δικαιούτο να ψηφίσει), του ΚΚΕ 15, της Ελληνικής Λύσης 10 και του ΜέΡΑ 9.

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια, και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ