20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλατεία Συντάγματος: 47 προσαγωγές για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους, στη συγκέντρωση αρνητών του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστών.

Οι συγκεντρωμένοι πετούσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, με τα ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών για να τους απωθήσουν.

Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα ήταν αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν ρίψεις δακρυγόνων, ενώ επιστρατεύτηκε και η αύρα, το ειδικό όχημα της αστυνομίας, που ρίχνει νερό προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «την 20.15 ώρα, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, στις Αστυνομικές Δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με πρόθεση να τις διασπάσουν και να κατευθυνθούν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.»

Σε σαράντα επτά προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε απόψε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιεμβολιαστών στην πλατεία Συντάγματος.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τέλος να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό, των μέτρων και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά του εμβολιασμού.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ