17.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι νίκησαν τις φλόγες στο Σούνιο! (Βίντεο & φωτο)

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εθελοντών Δασοπυροσβεστών της Λαυρεωτικής και από τον Δήμο Σαρωνικού όταν το απόγευμα της Παρασκευής 6 Αυγούστου ξέσπασε φωτιά στο 67ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου στο δήμο Λαυρεωτικής Αττικής. Στην εστία της πυρκαγιάς που έκαιγε χαμηλή βλάστηση επιχείρησαν είκοσι πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, οκτώ οχήματα και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα και άνδρες της εθελοντικής ομάδας «Πυροπροστασίας Δασών Λαυρεωτικής» και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις και γίνει επικίνδυνη για την περιοχή.

Ιδιαίτερη μνεία να κάνουμε στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λαυρίου, του Δήμου Λαυρεωτικής και φυσικά των εθελοντών.

Η άμεση επέμβαση άλλωστε είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας ώστε να προληφθεί η επέκταση της φωτιάς και οι επικίνδυνες διαστάσεις.

Τέλος αξίζουν επίσης συγχαρητήρια για την εγρήγορση και τον συντονισμό της επιχείρησης στον Δήμαρχο Λαυρίου, Δημήτρη Λουκά που με τις ενδεδειγμένες ενέργειες του τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο η φωτιά στη θαμνώδη περιοχή δίπλα στα Λεγραινά.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ