17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε ένα απέραντο «φυτίλι» έχει μετατραπεί ο Διόνυσος Αττικής (Βίντεο & Φωτο)

Παραθέτουμε την ανάρτηση-καταγγελία του Ιωάννη Δαραβίγκα, προέδρου του φορέα «Πρωτοβουλία Πολιτών Για Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα & Την Καταπολέμηση Της Διαφθοράς» για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Διόνυσο Αττικής με τα ξεραμένα κλαδιά που βρίσκονται δίπλα σε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ μέσα σε πολλά οικόπεδα έχουν απομείνει και τα ροκανίδια από τις κοπές των δέντρων.

Η πρόσφατη καταστροφική φωτιά στον Διόνυσο προφανώς δεν… χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου για τα επερχόμενα, αλλά και για όσα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει αλλά βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση αναμονής.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της καταγγελίας:

«Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν συγκεκριμένη περιοχή (Λ. Δημοκρατίας – Μπουμπουλίνας – Παπαδιαμάντη – Πορφύρα). Είναι όμως αντιπροσωπευτικές της κατάστασης με τα πεύκα που επικρατεί στο Διόνυσο.


Με την διακοπή της ανοικοδόμησης το 2010 συνεπεία της οικον. Κρίσης πολλά οικόπεδα στο Διόνυσο έμειναν άκτιστα (η περιοχή είναι αστική και όχι δάσος με άρτια ρυμοτομία και πολλές πολυτελείς κατοικίες). Τα πεύκα μέσα στα υπάρχοντα και εγκαταλειμμένα οικόπεδα πολλαπλασιάστηκαν και μεγάλωσαν τρομερά σε ύψος (πάνω από 20 μέτρα).

Το μέγεθος και η πυκνότητα αυτών των πεύκων δημιούργησε το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση συνεπεία πτώσης αυτών επί των καλωδίων της ΔΕΗ (διακοπή ηλεκτροδότησης και πλέον των 6 ημερών) το περασμένο Φεβρουάριο.


Πρόσφατα συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΗΕ κόντυνε τα πεύκα που βρίσκονταν σχεδόν απάνω στις γραμμές ηλεκτροδότησης και εγκατέλειψε τα κομμένα μέχρι σήμερα.


Με τη γνώση ότι το δάσος ανανεώνεται δια της αυτανάφλεξης και με δεδομένη την πυκνότητα και το μέγεθος των πεύκων, φανταστείτε το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει η περιοχή από πυρκαγιά ή από ακραία καιρικά φαινόμενα».

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ