24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος η αγωνία για τους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων – Δείτε τις βαθμολογίες με ένα κλικ

Τέλος η αγωνία για τους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμοί τους. Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Παράλληλα, οι καταστάσεις έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς, όμως, να αναφέρονται τα στοιχεία των υποψηφίων, αλλά μόνο ο κωδικός τους και οι βαθμολογίες.

Όσοι, δε, έχουν κάνει την εγγραφή στη σχετική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έλαβαν τα αποτελέσματά τους μέσω SMS στο κινητό τους.

Οι ανακοινώσεις αναφορικά με τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων αλλά και το μηχανογραφικό αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα.
Να σημειωθεί οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν σήμερα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Προς άνοδο οι βάσεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει αύξηση των αριστούχων, που κινούνται στα επίπεδα του 2019.
Εάν επιβεβαιωθεί πως οι βαθμοί είναι γενικώς καλοί, τότε αναμένεται να πάμε προς άνοδο των βάσεων.


Δύο εκπαιδευτικοί αναλυτές μάς έδωσαν νωρίτερα σήμερα τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία που θα έχουν φέτος οι βάσεις.
Συγκεκριμένα, ο Στράτης Στρατηγάκης, αναλυτής, σύμβουλος σταδιοδρομίας και μαθηματικός επεσήμανε ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρξουν σχολές με βάση κάτω από 8.000 μόρια, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Ο ίδιος εκτίμησε πως στο πρώτο και το τρίτο πεδίο, οι υποψήφιοι μπορεί να κινηθούν πάνω από αυτό το όριο.
Ο Αντώνης Φλωρόπουλος, εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο» διευκρίνισε, παράλληλα, ότι στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, «τα θέματα, σαφώς ήταν ευκολότερα από πέρυσι και θα έχουμε διακριτή άνοδο των βάσεων». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα παρατηρήσουμε υψηλότερες στις χαμηλές βαθμολογίες, λίγο λιγότερο υψηλές στις υψηλές βαθμολογίες και μικρές αυξήσεις στις μεσαίες βαθμολογίες.
Όσον αφορά στο δεύτερο πεδίο, αναμένεται αύξηση, καθώς τα θέματα ήταν πιο εύκολα από πέρσι, όπως είπε ο κ. Φλωρόπουλος.
Πάνω από τα 19.000 μόρια αναμένεται, παράλληλα, να ανεβεί ο πήχης στις ιατρικές σχολές του τρίτου πεδίου.
Τέλος, όσον αφορά στο τέταρτο πεδίο, ο κ. Στρατηγάκης περιμένει άνοδο, γιατί, όπως εξήγησε, τα μαθηματικά ήταν πιο εύκολα από άλλες χρονιές και γιατί υπάρχει μια σημαντική μετακίνηση των παιδιών προς το συγκεκριμένο πεδίο, άρα και ο ανταγωνισμός αυξάνεται.
Για το ίδιο πεδίο, ο κ. Φλωρόπουλος δήλωσε συγκρατημένος καθώς στις οικονομικές επιστήμες δεν διαφαίνεται πως θα είναι τόσο μεγάλη και τόσο διακριτή η αύξηση.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια


Σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων, αυτός αλλάζει μετά την επαναφορά των Συντελεστών Βαρύτητας και θα γίνεται με το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην 20άβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο.
Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό.

Οι συντελεστές βαρύτητας διαμορφώνονται ως εξής:

Πρώτο επιστημονικό Πεδίο, ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Δεύτερο επιστημονικό Πεδίο, θετικές και τεχνολογικές επιστήμες

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Τρίτο επιστημονικό Πεδίο, επιστήμες υγείας και ζωής

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Τέταρτο επιστημονικό Πεδίο, επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ