19.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταλιμπάν: Αεροπορική επίθεση ΗΠΑ κατά «βομβιστή αυτοκτονίας» – Στόχος του το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Λίγες ημέρες μετά την έκρηξη που οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 200 ανθρώπους και ενώ χθες ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει και για νέα τρομοκρατική επίθεση, έρχεται η έκρηξη στην Καμπούλ.

Στρατιωτικό χτύπημα στην Καμπούλ διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, το χτύπημα είχε στόχο βομβιστή αυτοκτονίας που κινούνταν με όχημα κατευθυνόμενος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου και θα χτυπούσε, καθώς οι προσπάθειες των ΗΠΑ για αποχώρηση συνεχίζονται.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV ανέφερε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Βίντεο από το σημείο λίγο μετά την έκρηξη δείχνουν μαύρους καπνούς να βγαίνουν από κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν και 13 Αμερικανοί στρατιώτες. Το ISIS-K, παρακλάδι του ISIS που ενεργεί στο Αφγανιστάν, την Ινδία, το Πακιστάν και στην Κεντρική Ασία, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας ότι είχε στόχο τους «κουρσάρους και τους αποστάτες γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ».
Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αναφέρει πως οι διοικητές των ΗΠΑ θεωρούσαν πολύ πιθανή μία νέα επίθεση στις επόμενες 24 με 36 ώρες.

Με πληροφορίες από το sputniknews.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ