19.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Ρωσικό αεροσκάφος An-26 που αγνοούνταν συνετρίβη στη θάλασσα – Σπεύδουν πλοία στο σημείο

Το αεροσκάφος An-26 το οποίο μετέφερε τουλάχιστον 28 επιβάτες φέρεται να έχει συντριβεί στη θάλασσα σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν νωρίτερα σήμερα πάνω από τη ρωσική περιοχή της Καμτσάτκα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετά πλοία στέλνονται επί του παρόντος στον φερόμενο τόπο της συντριβής του αεροπλάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, διασώστες εντόπισαν τη θέση στη θάλασσα όπου το χαμένο αεροσκάφος An-26 έπεσε.

«Όλα δείχνουν ότι το σημείο όπου το αεροπλάνο κατέπεσε μέσα στη θάλασσα έχει εντοπιστεί» δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Νικολάι Βόσκρενσκι επιβεβαίωσε ότι ο στρατός συμμετέχει επίσης στην επιχείρηση αναζήτησης.
Το αεροσκάφος An-26 εκτελούσε πτήση από το Πετροπαβλόφσκ προς την Παλάνα και τα ίχνη του χάθηκαν στην περιοχή της Καμτσάτκα. Οι μετεωρολόγοι σημείωσαν ότι υπήρχε ένα χαμηλό σύννεφο στην περιοχή, αλλά η ορατότητα ήταν σε σχετικά φυσιολογικά πλαίσια.

Στο αεροπλάνο υπάρχουν 28 επιβάτες σύμφωνα με όσα ανέφερε το περιφερειακό τμήμα του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης.
«Υπάρχουν έξι μέλη του πληρώματος και 22 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού) στο αεροσκάφος An-26. Ένα ελικόπτερο και στρατεύματα από το ρωσικό Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης προετοιμάζονται για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη ξεκίνησε ποινική έρευνα λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας αφού τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν.

Με πληροφορίες από το Sputnik

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ