15.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στη Σάμο: Νεκροί οι 2 επιβάτες του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που συνετρίβη στη θάλασσα

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Τσέσνα (Cessna) ανοιχτά της Σάμου, καθώς νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντές του.
Το Τσέσνα 172 πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ με προορισμό το νησί της Σάμου. Το αεροσκάφος προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στις 20:00 στο αεροδρόμιο Σάμου, αλλά δεν τα κατάφερε. Τελικά, το μικρό αεροπλάνο ταλαντεύθηκε στον αέρα, πέρασε πάνω από τον αεροδιάδρομο και κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου, στη θέση Ποτοκάκι. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι ακούστηκε θόρυβος σαν έκρηξη.

Έπειτα από έρευνες του Λιμενικού σώματος, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια και στη συνέχεια οι σοροί των δύο επιβατών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για ζευγάρι Ισραηλινών -ένας άνδρας και μια γυναίκα- οι οποίοι πήγαιναν στο νησί για διακοπές. Η γυναίκα έχει εντοπιστεί ήδη, ενώ γίνεται προσπάθεια για να ανασυρθεί και η σορός του άνδρα.
Στο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος, λαμβάνει χώρα μεγάλη επιχείρηση με περίπου 10 σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex και 4-5 ιδιωτικά σκάφη.
Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος ερευνώνται, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πιθανότητα να υπήρχαν κι άλλοι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος

Δείτε το βίντεο από τη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των 2 άτυχων επιβατών του αεροσκάφους:

Με πληροφορίες από το samosvoice.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ