20.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσιόδρας: Κάποιοι χρησιμοποιούν τα fake news για να αρνηθούν τις ευθύνες τους

Ο επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στην τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου Αθηνών.
Κατά την ομιλία του μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εμμέσως και στους «αρνητές» της πανδημίας εκτιμώντας πως «μεταξύ των βασικών παραγόντων μιας ανελεύθερης ζωής είναι η άγνοιά μας. H δική μας άγνοια. Για το πως μπορούμε σε βασικές λειτουργίες μας να προσδιορίσουμε τις ζωές μας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδράνειά μας όπου όπως είπε «με στείρες ασχολίες αφήνουμε την καθημερινότητα να μας ναρκώνει, αλλά και ο φόβος της ευθύνης, της δικής μας ευθύνης, ο οποίος μας οδηγεί να την μεταθέτουμε σε άλλους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στη ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο».


«Το βλέπουμε στις μέρες μας. Το μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news. Που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας» είπε.

Έπειτα αναφερόμενος στις δικές του εμπειρίες ισχυρίστηκε ότι «σε μερικές από τις πιο σημαντικές στροφές της έως τώρα δικής μου πορείας στη ζωή η αγάπη για την γνώση και την ελευθερία που πηγάζει από αυτήν, η προσοχή και η εγρήγορση για την επιστημονική αλήθεια σε συνδυασμό με την πειθαρχία, ήταν οι δικοί μου σημαντικοί οδηγοί στην αποδοχή της δικής μου ευθύνης».

Δείτε την ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα μετά το 54ο λεπτό:

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ