19.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπουργείο Υγείας ΗΠΑ: Οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιαστούν

Οι υγειονομικοί που εργάζονται για το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος θα έχουν την υποχρέωση να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ με δελτίο Τύπου.

Το μέτρο αφορά σε 25.000 ανθρώπους, που έρχονται σε επαφή με ασθενείς στις δομές υγείας που λειτουργούν απευθείας από το ομοσπονδιακό κράτος, μεταξύ άλλων το προσωπικό της Indian Health Service, η οποία παρέχει περίθαλψη στα μέλη των φυλών των ιθαγενών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο δελτίο Τύπου δεν διευκρινίζεται η προθεσμία που ορίζεται στους εργαζομένους για να εμβολιαστούν.

«Βασικός στόχος μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών, περιλαμβανομένου του ομοσπονδιακού προσωπικού μας. Και τα εμβόλια είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από την covid-19, να προλάβουμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και να σώσουμε ζωές», τόνισε ο υπουργός Υγείας Χαβιέρ Μπεσέρα.

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης και άλλα εμβόλια ρουτίνας είναι ήδη υποχρεωτικά για την πλειονότητα του υγειονομικού προσωπικού, που απασχολείται από το ομοσπονδιακό κράτος, επισημαίνεται, επίσης, στο δελτίο τύπου.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ