15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φθιώτιδα: Παιδιά πρώτης δημοτικού μπήκαν σε λάθος λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Οι γονείς νόμιζαν πως τα απήγαγαν!

Έναν εφιάλτη έζησαν οι γονείς δύο κοριτσιών από το χωριό Τσούκα της Φθιώτιδας όταν τα παιδιά τους δεν γύρισαν από το σχολείο.

Το περιστατικό έλαβε μέρος την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Οι γονείς, όπως κάθε μέρα έβαλαν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολικό λεωφορείο που τα μεταφέρει στο σχολείο τους στη Μακρακώμη, ένα άλλο χωριό στην Φθιώτιδα. Όταν όμως έφτασε η ώρα να παραλάβουν πίσω τα παιδιά τους γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, συνειδητοποίησαν έκπληκτοι ότι τα παιδιά τους δεν βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο.

Από κει και πέρα διαδραματίστηκε ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους γονείς. Αφού ρώτησαν τον οδηγό ο οποίος δεν μπορούσε να τους δώσει κάποια απάντηση, τηλεφώνησαν στο σχολείο όπου κανείς δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Έντρομοι οι γονείς κατευθύνθηκαν με το δικό τους όχημα προς το σχολείο με την ελπίδα ότι θα μικρά παιδιά ηλικίας μόλις 6 ετών θα είχαν ξεχαστεί σε κάποια αίθουσα.

Όταν έφτασαν στο σχολείο ωστόσο, βρήκαν μόνο την καθαρίστρια. Η αγωνία ήταν τεράστια. Οι γονείς έψαξαν κάθε πιθανό σημείο του σχολείου χωρίς να βρουν ίχνος των παιδιών. Η σχολική τροχονόμος στην συνέχεια τους ειδοποίησε ότι θυμάται τα κοριτσάκια το πρωί κατά την άφιξη τους το πρωί αλλά δεν τα είδε να φεύγουν.

Οι σκέψεις για κάποια πιθανή απαγωγή των κοριτσιών «τρέλαναν» τους γονείς οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα κινητοποιήθηκε άμεσα και μαζί με όλη την τοπική κοινωνία στη Φθιώτιδα. Γονείς και συγγενείς άρχισαν να αναζητούν τις μικρές μαθήτριες μέσα σε όλη την Μακρακώμη.

Τα παιδιά είχαν μπει σε λάθος λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Τελικά, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που επικοινώνησε με όλους τους οδηγούς τα κοριτσάκια εντοπίστηκαν. Είχαν φτάσει στο ορεινό χωριό Τυμφρηστός, το οποίο είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το δρομολόγιο προς Τσούκα, που ήταν ο προορισμός τους. Τα σοκαρισμένα «πρωτάκια» δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στο οδηγό σε ποιο χωριό μένουν και ποιος είναι ο προορισμός τους και έτσι ο οδηγός είχε πάρει ήδη τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο στη Μακρακώμη με τα δυο κοριτσάκια που είχαν «ξεμείνει» μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας!»

Δηλώσεις παραχώρησαν οι γονείς των παιδιών. Συγκεκριμένα οι γονείς δήλωσαν:

«Είχαμε περίπου μιάμιση ώρα που ψάχναμε τα παιδιά. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ζήσαμε έναν εφιάλτη. Πήγαμε να τρελαθούμε. Νομίσαμε ότι απήγαγαν τα παιδιά μας! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και τους αστυνομικούς της Μακρακώμης για την άμεση κινητοποίηση. Τέλος καλό όλα καλά. »

Τέλος οι γονείς ανέφεραν ότι παρά την περιπέτεια τους και το γεγονός ότι κανείς υπεύθυνος από την πλευρά του σχολείου δεν μπορούσε να τους δώσει ακριβή εξήγηση για το γεγονός, δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε κάποια μήνυση.

Με πληροφορίες από το LamiaReport.gr

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ