16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Η μητέρα του 32χρονου παραδίδει τη μικρή Λυδία στη μητέρα της Καρολάιν

Η μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου προετοιμάζεται να παραδώσει τη μικρή Λυδία στην οικογένεια της Καρολάιν μετά και τη χθεσινή απόφαση της εισαγγελίας Ανηλίκων για την επιμέλεια.

Υπενθυμίζεται πως χτες, η Εισαγγελία Ανηλίκων έδωσε την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, στην οικογένεια της 20χρονης, ενώ αφαιρέθηκε και η γονική μέριμνα από τον 33χρονο.
Επίσης, οι δικηγόροι των δύο οικογενειών επικοινώνησαν τηλεφωνικά και φαίνεται πως έκλεισαν ραντεβού σε «ουδέτερο» μέρος για να πάρει τη μικρή Λυδία η μητέρα της Καρολάιν από την οικογένεια του συζυγοκτόνου.

Η οικογένεια του 33χρονου πιλότου θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει την ενός έτους Λυδία, πέντε ημέρες τον μήνα, 10:00 το πρωί με 14:00 το μεσημέρι, μόνο στην Αλόννησο.


Η Εισαγγελία Βόλου θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στην ενός έτους Λυδία

«Καταπέλτης» το πόρισμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τον συζυγοκτόνο


Η εισαγγελέας Ανηλίκων περιγράφει στο σκεπτικό της τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως άτομο που χαρακτηρίζεται από σκληρότητα, αναλγησία, έλλειψη συναισθημάτων ενώ επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι στερείται ηθικών αναστολών.


Στο σκεπτικό της εισαγγελέως γίνεται αναφορά στη σκληρότητα της πράξης που του αποδίδεται, στην απάθεια και στην αναλγησία με την οποία επιχείρησε να συγκαλύψει το έγκλημα, στην έλλειψη ηθικών αναστολών και συνοπτικά, στέκεται σε τρία σημεία:
Πέρα από τη σκληρότητα της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του σε χρόνο που το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

Η συγκρότηση του χαρακτήρα του η οποία -με βάση τα παραπάνω- υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει.
Επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του παιδιού του και ειδικότερα κατέλυσε τη σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας τη μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά τη δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής συναισθηματικού δεσμού.
Σχετικά με την απόφαση «καταπέλτη» για την παράδοση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ανέφερε ότι ο Αναγνωστόπουλος, «σέβεται απολύτως την απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας και δεν επιζητά δικαστική διένεξη».

Με πληροφορίες από το Sputnik

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ