20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φουντούλης: «Συγγνώμη που πανηγυρίζουμε, δεν μπορεί μια νίκη να απαλύνει τον πόνο»

Μετά την τεράστια νίκη της Ελλάδας επί της Ουγγαρίας (9-6) και την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο Γιάννης Φουντούλης συγκίνησε με τις δηλώσεις που παραχώρησε.

«Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για τη χαρά που εκδηλώνουμε, αλλά καταλαβαίνεται πως αγωνιζόμαστε για αυτό το πράγμα σε όλη μας τη ζωή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε. Όλοι έχουμε επηρεαστεί από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα με τις φωτιές και τον πόνο που έχουν προκαλέσει. Δεν μπορώ να αφιερώσω την εμφάνιση, δεν νομίζω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για τις ανθρώπινες ζωές ή τις περιουσίες που χάνονται. Ελπίζω να περιοριστούν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και να μην κινδυνεύσει άνθρωπος, ζώο ή η φύση περισσότερο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχω χάσει τα λόγια μου. Κανείς δεν έφερε εδώ την ομάδα μόνος του. Έχουμε κάνει ένα ολυμπιακό τουρνουά που δεν το φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Για να γίνει πράξη θέλει πολύ κόπο. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου και καταφέραμε να κάνουμε κάτι που θα μνημονεύεται και θα μας ακολουθεί για μια ζωή».

Από την πλευρά του ο προπονητής της εθνικής, Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Είμαστε μακριά, αλλά παρακολουθούμε. Ζούμε το όνειρό μας, το κάνουμε πραγματικότητα. Ταυτόχρονα πολλά όνειρα συμπολιτών μας έχουν χαθεί. Ελπίζουμε να δώσουμε λίγη χαρά. Δεν συγκρίνονται τα συναισθήματα, η ζωή είναι σκληρή. Σε εμάς αυτές τις μέρες φέρεται με τον καλύτερο τρόπο και κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας. Επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι και να ζήσουμε αυτό που περιμέναμε τόσα χρόνια. Το να βρεθούμε σε ένα τελικό Ολυμπιακών Αγώνων» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είναι το αγαπημένο μου ένας τελικός μεγάλης διοργάνωσης, τώρα ζω τον μεγαλύτερο, έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν τελειώσαμε, θέλουμε το χρυσό. Θέλουμε να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά και να ακουστεί ο ύμνος».

Για το ματς με την Ουγγαρία, είπε: «Στον αθλητισμό υπάρχει προσπάθεια και αξία. Τα παιδιά άξιζαν να κρεμάσουν το μετάλλιο στο στήθος τους και να παίξουμε ένα μεγάλο τελικό, να τον ευχαριστηθούμε και να προσπαθήσουμε για το τέλειο. Κερδίσαμε την Ουγγαρία, μια υπερδύναμη, δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά, με αυτοθυσία, ψυχή, καρδιά, μεγάλες άμυνες και μεγάλα γκολ. Το παιχνίδι σήμερα ήταν τελικός για εμάς».

Όσο για τον στόχο του χρυσού: «Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν πανηγυρισμοί, αλλά θα βρούμε τον τρόπο να ηρεμήσουμε. Είναι ο πρώτος μας μεγάλος τελικός, δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή».

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ