22.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. ξερό κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 lt νερό
  • 130 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντίσταση πάνω κάτω.
  2. Παίρνουμε την κολοκύθα,την καθαρίζουμε από τα σπόρια και τη φλούδα.Κόβουμε τη σάρκα σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
  3. Παράλληλα τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
  4. Βγάζουμε τις κολοκύθες από το φούρνο τις μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το μοσχοκάρυδο και το κόλιανδρο.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας,αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  6. Αδειάζουμε σε δόσεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο multi και το πολτοποιούμε.Κάθε δόση που πολτοποιούμε την αδειάζουμε σε μια σουπιέρα.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ