17.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά:

  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.

Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.

Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά.

Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1′.

Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.

Με σκουπ παγωτού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, ή εναλλακτικά, με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιά ζύμης και πλάθουμε σε μπάλα και ακουμπάμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ