23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπιτική πίτσα

Η πιο εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Υλικά για την ζύμη

500 γρ. σκληρό αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 φλυτζάνι χλιαρό νερό

Υλικά για την σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

πιπέρι

ρίγανη

αλάτι

Υλικά για την πίτσα

1 ντομάτα

1 πιπεριά

1 κρεμμύδι

μορταδέλα

τυρί για τόστ

τριμμένο gouda

Ο τρόπος εκτέλεσης:

Ξεκινώντας με τη ζύμη σ΄ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε ώστε το αλεύρι να απορροφήσει το λάδι.

Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό και ξανά ανακατεύουμε.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. 

*Σε περίπτωση που κολλάει στα χέρια μας η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Σε περίπτωση που είναι σκληρή η ζύμη, ρίχνουμε στην παλάμη μας λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ετοιμάζωντας τη σάλτσα, σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τον συμπηκνωμένο χυμό ντομάτας, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Αφού πάρει μία βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στην συνέχεια για τα υλικά της πίτσας:

Αρχικά κόβουμε σε φέτες (ψιλές ή χοντρές ανάλογα πώς μας αρέσει), το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά, τη μορταδέλα και το τυρί για τοστ.

Σχετικά με την ζύμη αφού έχουν περάσει τα 30 λεπτά και έχει φουσκώσει και διπλασιαστεί, την ζυμώνουμε ελαφρά για δευτερόλεπτα.

Βάζουμε το ζυμάρι σε σε λαδωμένο ταψάκι και το απλώνουμε σ΄όλο το ταψί.

Στη συνέχεια παίρνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.

Μετά τοποθετούμε περιμετρικά τις φέτες ντομάτας που έχουμε κόψει.

Από πάνω βάζουμε τις φέτες από το κρεμμύδι και από πάνω από το κρεμμύδι βάζουμε τις φέτες πιπεριάς.

Στη συνέχεια βάζουμε την μορταδέλα και το τυρί για τοστ. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με ακετό τριμμένο τυρί gouda.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς.

Βάζουμε την πίτσα στον φούρνο, ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ