19.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κέικ καρότο

Η κλασική αμερικάνικη συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το γευστικότατο κέικ καρότου.

4 αυγά

220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

300 γρ. ελαιόλαδο

500 γρ. καρότο, τριμμένο

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

μισό κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

150 γρ. καρύδια

βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για την επικάλυψη

 200 γρ. τυρί κρέμα

 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά

 20 γρ. άχνη ζάχαρη

Η εκτέλεση της συνταγής:

Ξεκινώντας, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά.

Στη σνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,την κανέλα, το αλεύρι, τη σόδα , το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.

Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα για το carrot cake και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να σκορπίσουν ομοιόμορφα.

Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε μια φόρμα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για περίπου 1 ώρα.

Όσον αφορά την επικάλυψη:

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος εώς ότου γίνει η κρέμα απαλή. Ολοκληρώνοντας απλώνουμε την κρέμα στο κέικ.

spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ